Konstföreningen Lundensia

Lunds universitets konstförening

Våren är här! En vecka utan frost och duvorna har tagit sin plats i körsbärsträdet. Välkommen till en spännande resa genom våren med Lundensia!

Årsmöte med vinstutdelning och närvarolotteri
Måndagen 14 mars kl. 18.00 ( -OBS tiden!- ) i Palaestras hörsal. Därefter traditionell eftersits med riklig ost- och vinbuffé på Akademiska föreningen.
Anmälan till sigurborg.ragnarsdottir@pers.lu.se senast 7 mars.
Avgift för buffé med vin 100 kr för medlemmar, 120 kr för medföljande icke-medlemmar.
Separat årsmöteskallelse har skickats ut.

Malmö Opera – en titt bakom kulisserna
Måndag 11 april kl. 18.00
Vi samlas kl 18.00 utanför Malmö opera för en guidad rundvandring bakom kulisserna. Visningen tar ca 1 timma och avslutas med kaffe och kaka. Begränsat antal deltagare.
Anmälan till kersti.larsson@med.lu.se
Avgift 80 kr betalas in efter bekräftelse av deltagande.

Leipzig ” -det nya Berlin” kombinerad med Weimar och Dresden
Resa i samband med Kristi Himmelfärdshelgen 4 – 8 maj. Se bifogad separat inbjudan.

Cykelguidning av offentlig Lundakonst
Tisdag 24 maj kl. 17.00
Vi startar turen kl 17.00 vid Lundahojs cykelstation nr 8 vid Valvet i UB-parken.
Med Michael Economou som guide cyklar vi runt i Lund och tittar på några intressanta och offentliga verk. Turen slutar ca kl 19.00. Begränsat deltagarantal.
Anmälan till Cecilia.Whitehorn@htbibl.lu.se eller tel 046-222 95 63 senast 18 maj.
Avgift 50 kr (75 kr icke-medlem) betalas på plats.
OBS! Kom i god tid om du ska hyra cykel. Information om uthyrningen finns på www.lundahoj.se Medtag gärna fika och sittunderlag. Vi pausar på en lämplig och lugn plats.

VÅRFEST Övedskloster
Tisdag 31 maj kl. 17.00
I år är vårfesten förlagd till Övedskloster utanför Sjöbo. Vi tar bussen kl. 17.00 från Domkyrkan och får vid ankomst en unik rundvandring på slottet som räknas som en av Sveriges främsta rokoko-anläggningar.
Lundensia har även bjudit in Åsa Ahrland, som är docent i agrarhistoria, lektor vid SLU Alnarp och känd för Lundensias medlemmar som guide på föreningens trädgårdsresa till England för några år sedan. Åsa har många års erfarenhet av att ha forskat om trädgården, parken och landskapet kring Övedskloster och kommer att levandegöra det gröna kulturarvet kring slottet både från bussen och på en rundtur i trädgården. Som avslutning samlas vi i sommarvalvet för buffé och ett glas vin innan turen går tillbaka till Lund vid 20.30-tiden.
Anmälan senast 4 maj till cecilia.whitehorn@htbibl.lu.se eller tel 046-222 95 63.
Avgift 350 kr för medlemmar (400 kr icke-medlemmar). I avgiften ingår buss t/r, inträde och guidad visning av Övedskloster samt buffé med vin/vatten. Avgiften betalas in efter bekräftelse av anmälan till Lundensias plusgiro 60 46 63-5. Anmälan är bindande!

2016-03-02

Inlägget postades i

Vårprogram

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *