Välkommen till vårens begivenheter!

Picassos krukor och kungens konterfej
21 april kl 10 – ca 18.30
Vi startar från turistbusshållplatsen på Bangatan (utanför Malmborgs) i Lund kl 10 och åker via Helsingborg till Louisiana där vi får en guidad visning av mycket uppmärksammade utställningen av Picassos keramik. Den visar ca 160 verk från åren 1947-1964 och det är den första stora utställningen i Skandinavien som visar verk av denna mindre kända sida av den högt skattade konstnären.

Lunch äter vi i Louisianas trevliga café (ingår ej i priset).

I Hilleröd besöker vi Skandinaviens största renässansslott, Fredriksborgs slott, bl a med en stor samling porträtt och historiskt måleri. Vi får en guidad visning av målerikonsten. Det finns också möjlighet till en eftermiddagsfika på slottsområdet.
Vi beräknas vara tillbaka i Lund ca kl 18.30.

Priset för medlemmar är 650 kr och 700 kr för icke-medlemmar.
Anmälan görs till anna-Lena.johansson@ub.lu.se eller tel 040-46 31 53.

 Lunds domkyrkas resa.
5 maj kl. 9.00 – ca 18.00
Under denna intressanta lördagsutflykt utforskar vi domkyrkans färd till Lund för 900 år sedan, när den transporterades hit i delar från stenbrotten i Mellanskåne. 67 000 ton sten forslades under kyrkobyggets 60 år till Lund. Vi gör flera intressanta stopp på vägen bl a ser vi på de medeltida stenarbetena i Bosarp och där också biskop Absalons huvudgård låg, vilken hyste stenbrottsadministrationen. Innan vi når Trollenäs besöker vi två intressanta stenbrott, Kyrkegraven och Pågagraven. Liksom oxarna på medeltiden, så tar vi en paus vid Trollenäs och en lunch och besöker den spännande kvaderstenskyrkan med bysantiskt kalkmåleri i absiden. Återfärden till Lund går på den spikraka väg kyrkobyggarna anlade. Under den fortsatta färden gör vi flera intressanta stopp. En händelserik och intressant dag i sällskap med docent Anders Öhman utlovas. Vi beräknas vara åter i Lund senast kl 18.

Avfärd från Lund 5 maj kl 09.00 från stationen
Pris 480 kr för medlem, 530 kr för icke-medlem

Anmälan till Kersti.larsson@gmail.com eller tel 040-46 31 53 senast 30 april. Meddela ev matavvikelser.

Offentlig Lundakonst III
15 maj kl. 17.00
Vi startar turen kl 17.00 vid Lundahojs cykelstation nr 8 vid Valvet i UB-parken. Michael Economou är som vanligt vår guide och denna gång tar han oss ut på cykeltur i Lunds östra och norra delar, där vi tittar på intressanta offentliga konstverk. Turen slutar senast kl 19.30. Medtag gärna fika och sittunderlag. Vi pausar på en lämplig och trevlig plats. Begränsat deltagarantal.
Anmälan till Cecilia.Whitehorn@htbibl.lu.se eller tel 046-222 95 63 senast 7 maj.
Avgift 50 kr (75 kr icke-medlem) betalas på plats.
OBS! Kom i god tid om du ska hyra cykel. Information om uthyrningen finns på lundahoj.se

Årlig vårfest
Torsdag 31 maj, separat inbjudan kommer senare.

Det här inlägget postades i Program, Uncategorized, Vår program. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt