Konstföreningen Lundensia

Lunds universitets konstförening

Välkommen till vårens aktiviteter!

Sakta men säkert visar sig vårtecknen i form av de första blommande vintergäcken och snödropparna. Det känns hoppfullt, även om pandemin fortfarande förmörkar vår tillvaro. Men vi tittar framåt och kan redan nu be er att boka in kvällen den 31 maj för Lundensias vårfest! Ytterligare information kommer när det börjar närma sig. Innan dess har vi en hel del att se fram emot!

Lars Wilks
Den 10 februari bjuder vi in till föredraget Lars Vilks – lokal och global samtidskonstnär. Lars Vilks var en av våra mest kända konstnärer. Hur kan vi förstå hans position i svensk och internationell samtidskonst? Föreläsare är Linda Fagerström, som 2005 disputerade vid Lunds universitet och nu är docent i Konst- och bildvetenskap vid Linnéuniversitetet i Växjö samt konstkritiker i Sydsvenskan.
Föreläsningen erbjuds både på plats i Palaestras hörsal och streamad via Zoom.
Datum: 10 februari
Tid: kl. 18:30
Plats: Palaestras hörsal eller Zoom.
Zoomlänk till föreläsningen skickas till alla anmälda några dagar i förväg.
Anmälan: Ulla Boström Hjorth, ulla.bostrom_hjorth@fsi.lu.se

Inställd! Konsten på Mallorca
10 mars kl. 19 föreläser konstvetaren Desirée Lennklo, intendent på Tomelilla konsthall och konstguide på Lundensias kommande resa till Mallorca.
Mallorca har varit hem till flera stora konstnärer, Joan Miró och Miquel Barcelo för att nämna några. Det betagande vackra landskapet och öns spännande historia erbjuder inspiration för konsten. Låt oss bekanta oss med några av öns viktigaste konstnärskap, samlingar och den historiska kontexten!
Datum: 10 mars
Tid: kl. 19
Plats: Palaestras hörsal.
Anmälan:
Lars Magnusson, lars.magnusson@er.lu.se
OBS att alla är varmt välkomna, även de som inte ska följa med på resan.

Årsmöte
Lundensias årsmöte går av stapeln måndagen 14 mars kl. 18 i Palaestras hörsal. Då kommer en av konstnärerna som är representerad bland årets lotterivinster, Anna Törnquist, att föreläsa om sin konst. Kallelse till årsmötet och vinstlistan är utskickad med e-post 4 mars.

2022-02-02

Inlägget postades i

Okategoriserade