Konstföreningen Lundensia

Lunds universitets konstförening

Swinging London…

 …kanske vi inte i första hand skall ägna oss åt dessa vårdagar.

London som konststad har återfått något av den lyskraft den en gång hade. Vi kommer att utforska stadens konstliv med huvudinriktning på dagens konst. För den skull glömmer vi inte bort ärevördiga British Museum, där vi kan vara bland de första att uppleva den just då nyöppnade stora vikingautställningen. Det nyss totalt omhängda Tate Galleri gör vi nedslag i liksom hos kusinen Tate Modern. Lite Street Art och galleribesök skall vi förhoppningsvis också unna oss samt mycket annat. Om vi har tur blir det också ett ateljébesök hos en etablerad konstnär.

Londons arkitektur, både den gamla anrika och dagens spännande, tar vi naturligtvis  del av. Ett kungligt slott, Hampton Court Palace, ligger också på programmet. Självklart kommer vi under resan också att få tid till egna shoppingräder i stadens fashionabla varuskrapor eller kanske en promenad till Berkeley Square, för att utröna om den berömda näktergalen ännu sjunger där. OBS att pundet numera ligger på en låg och behaglig nivå!

Vår guide på resan blir Ingrid Wallenborg, auktoriserad Blue Badge-guide med specialiteterna konst och kultur, stationerad i London och väl förtrogen med det brittiska konstlivet.

 Hur bor vi?  Vi bor på Holiday Inn Commercial Road, i historiska kvarter med  minnen från Jack the Rippers tid, i stadsdelen Whitechapel i London Borough of Tower Hamlets. Hotellet är av god mellanklass med 5 minuters promenad till tunnelbana.

När? Avresa med Norwegian  27 april preliminärt kl 8.35 från Kastrup, återkomst 2 maj preliminärt kl 23.15.

Vem får följa med? Som vanligt får medlemmarna också på denna resa ta med sig familjemedlemmar och andra nära och kära mot tillägg 250 kr.

Priset?  7 850 kr vid lägst 30 deltagare. I priset ingår flygresa, transfer, del i dubbelrum, frukost, guidning (ev entréavgifter ingår ej men i London är de flesta museer gratis). Enkelrum finns i begränsad utsträckning mot tillägg 3 750 kr. Vi reserverar oss för prisändringar utanför vår kontroll. Slutbetalning av resan sker senast 2014-03-05.

Anmälan? Genom inbetalning av anmälningsavgiften, 2 000 kr, på Lundensias plusgiro-konto 60 46 63-5. Anmälan är bindande och räknas som inkommen i den ordning inbetalningarna bokförs på vårt konto. Om du har någon du vill dela rum med så anmäl båda samtidigt. Ange på anmälan om du vill ha enkelrum. Ange också e-postadress på inbetalningen.

När anmäler jag mig?  BUMS, naturligtvis! Senast 29 januari måste vi ha anmälan, för att få detta pris av flygbolaget. Antalet platser är begränsat och åtgången kan antas bli lika strykande som vanligt.

Upplysningar: Lars.Magnusson@er.lu.se

2014-01-22

Inlägget postades i

Resor

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *