Konstföreningen Lundensia

Lunds universitets konstförening

Rom – den eviga staden

Rom har fascinerat resenärer i alla tider. Naturligtvis var staden ett givet stopp under ädlingarnas bildande ”Grand Tour” i Europa. Nu åker Lundensia dit för bildning och upplevelser i den bästa av Roms årstider. Om väderstatistiken inte spelar oss något spratt får vi uppleva något som liknar skön svensk sommar.
Ruiner vittnar om kejsartidens mäktiga imperium, palats och kyrkor rymmer konstskatter och det skulle ta uppemot en livstid att utforska alla dessa sevärdheter. Man kan nästan se Rom som ett enda stort museum. Därför börjar vi från början på denna resa och hänger oss åt de antika skatterna och lämningarna, d v s ungefär det första årtusendet av Roms historia fram till det romerska rikets fall.
Utöver att utforska det antika Rom kommer vi att göra en heldagsutflykt till Pompeji, staden som låg begravd under aska i 16 århundraden. Från återupptäckten 1748 har staden successivt grävts ut och många intakta byggnader med väggmålningar hittats. I Pompeji pågår ett stort forskningsprojekt, initierat av Svenska Institutet i Rom. Numera ansvarar Lunds universitet för projektet och naturligtvis kommer vi att besöka detta intressanta utgrävningsområde.

Vår guide på resan blir Lovisa Brännstedt, forskare från avdelningen för antikens kultur och samhällsliv. Hon har ägnat sin forskning åt det antika Rom och kommer att frikostigt dela med sig av sitt kunnande.

Hur bor vi?
Vi bor på Hotel Modigliani, ett hotell av god medelklass i området mellan Spanska trappan och Fontana di Trevi, nära fashionabla gatan Via Veneto, känd från filmen La Dolce Vita.

När?

Avresa med Norwegian 1 oktober preliminärt kl 12.10 från Kastrup, återkomst 8 oktober preliminärt kl 18.00.

Vem får  följa med?
Som vanligt får medlemmarna också på denna resa ta med sig familjemedlemmar och andra nära och kära mot tillägg 250 kr.

Priset?
10 550 kr vid lägst 30 deltagare. I priset ingår flygresa, transfer, del i dubbelrum, frukost, guidning (ev entréavgifter ingår ej), bussutflykt till Pompeji. Enkelrum finns i begränsad utsträckning mot tillägg 3 100 kr (=dubbelrum för eget bruk). Vi reserverar oss för prisändringar utanför vår kontroll. Slutbetalning av resan sker senast 2016-07-31.

Anmälan?
Genom inbetalning av anmälningsavgiften, 2 000 kr, på Lundensias plusgiro-konto 60 46 63-5. Anmälan är bindande och räknas som inkommen i den ordning inbetalningarna bokförs på vårt konto. Om du har någon du vill dela rum med så anmäl båda samtidigt. Ange på anmälan om du vill ha enkelrum. Ange också e-postadress på inbetalningen. OBS: sista anmälningsdag 25 februari.

När anmäler jag mig? 
BUMS, naturligtvis! Antalet platser är begränsat och åtgången kan antas bli minst lika strykande som vanligt.

Upplysningar: Lars.Magnusson@er.lu.se

Resan genomförs i samarbete med
Wintravel

2016-02-18

Inlägget postades i

Resor

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *