Resan inställd! Oraklet i Delfi sa…, redan den gamla grekerna…

De första atenarna bosatte sig vid Akropolis för sådär 8000 år sedan. Från denna tid kommer vi inte att se mycket. Den tid vi kallar antiken är däremot betydligt mer påtaglig i dagens Grekland. I maj styr vi kosan dit, för att utforska vår kulturs vagga. Vi kommer att besöka de klassiska platserna i Aten men också möta antiken i det nya fantastiska Akropolismuseet. Det är en spännande futuristisk byggnad med mycket glas, ritat av stjärnarkitekten Bernard Tschumi. Naturligtvis besöker vi också det anrika Nationalmuseet.
Förutom Aten kommer vi också att ge oss ut i provinsen för dagstur till Delfi.
Naturligtvis missar vi inte heller det berömda Poseidontemplet i Sounion. En båttur ut till de spännande lämningarna på ön Poros står också på programmet. Det kommer naturligtvis också att finnas tid över för att uppleva Atens kaotiska charm med besök på den stora matmarknaden, Atens historiska hjärta Plaka, loppmarknade och gallerier. Utöver allt detta ordna Svenska Institutet i Aten en mottagning till vår ära på sin takterass med vidunderlig utsikt mot närbelägna Akropolis.

Konstguide på resan blir antikvetaren fil dr Carole Gillis, välkänd och uppskattad guide på tidigare Lundensiaresor.

Hur bor vi? Vi bor på 5-stjärniga Royal Olympic, centralt beläget nära Svenska institutet.

När? Avresa lördagen 12 maj preliminärt kl 15.05 från Kastrup, återkomst
lördagen 19 maj preliminärt kl 22.00.

Vem får följa med? Som vanligt får medlemmarna också på denna resa ta med sig Familjemedlemmar och andra nära och kära mot tillägg 200 kr.

Priset? 10 700 kr. I priset ingår flygresa, transfer och utflykter, del i dubbelrum, frukostbuffé, daglig guidning (entréavgifter ingår ej). Enkelrum finns i begränsad utsträckning mot tillägg 2 600 kr. Vi reserverar oss för prisändringar utanför vår kontroll. Slutbetalning av resan sker senast 2018-02-28.

Anmälan? Anmälan sker per e-post till lars.magnusson@er.lu.se  Direkt efter att anmälan bekräftats av Lundensia inbetalas anmälningsavgift 2500 kr till Lundensias plusgirokonto 60 46 63-5, eftersom vi i förväg måste delbetala både flygbiljett och hotellrum. Om du har någon du vill dela rum med så anmäl båda samtidigt. Ange på anmälan om du vill ha enkelrum.

När anmäler jag mig? BUMS, naturligtvis! Antalet platser är begränsat och åtgången kan antas bli minst lika strykande som vanligt.

Upplysningar: Lars.Magnusson@er.lu.se eller 046-222 70 80.

Resan genomförs i samarbete med

Det här inlägget postades i Resor, Uncategorized, Vår program. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt