Konstföreningen Lundensia

Lunds universitets konstförening

Nu ser vi fram emot ljusare tider!

Danmarksresa – van Gogh på Arken och Designmuseet

Enastående visning av van Gogh på Arken (antingen kl.11.00 eller 11.20.)

Söndagen den 13 januari. Avresa med buss från Lund kl.09.00, turistbusshållsplatsen vid Malmborgs Clemenstorget.
För första gången på 50 år visas en separatutställning av Van Goghs tavlor och teckningar med fokus på förhållandet mellan konst, människa, natur och religion. Vincent van Gogh (1853-1890) en av de mest kända konstnärerna som har gått på denna jord. Känd för att ha skurit av sitt öra. Beundrad för sina berörande tavlor och brev som ger oss en intim inblick i hans liv och tankar. Han kämpade hårt, men lyckades att skapa ett originellt konstnärligt uttryck. På Arken visas 28 av hans målningar och 11 teckningar.
Tid för lunch i Arkens cafeteria (ingår ej).

Designmuseum Danmark, där vi blir guidade i samtidens danska design.
DANSK DESIGN NU presenterar ett rikt urval av nutida dansk design inom hela spektrat: möbler, produktdesign, grafisk design, mode och design i det offentliga rummet. Allt skapat av talangfulla danska designers på 2000-talet. Vi får se konsthantverk i keramik, glas, smycken och annat, verk av de mest innovativa inom området.
Utställningen ger en första översikt av de tendenser, som i dialog med internationell utveckling, har formats i Danmark sen designboomen före 2000. DANSK DESIGN NU visar mångfalden av nya designers konsthantverk och stiltendenser, livsstilsval och teknologisk innovation.
Vi delar in oss i två grupper, de som vill ha visning på danska kl.14-15 och de som föredrar engelska kl.15-16. Vi beräknas vara åter i Lund ca kl. 17.30.
Pris: 750 kr/person (700 kr för pensionärer tillägg 100 kr för icke medlemmar) betalas in på Lundensias plusgiro 60 46 63-5 efter bekräftad anmälan.
Anmälan: till Anna-Lena Johansson (Anna-Lena.johansson@ub.lu.se). Uppge om du är medlem i Arken samt om du vill ha visningen på Design Museet på danska eller engelska.

Föredrag om Märta Måås-Fjetterström – mattor och vävnader i världsklass
Märta Måås- Fjetterström är en av Sveriges internationellt mest kända textilkonstnärer. Lundensia har nu tillfälle att få veta mer om denna textilkonstnärinnas alster och kreativa mönster. Föreläsare är Jenny von Platen, som är antikhandlare med inriktning på svensk formgivning från 1900-talet. Hon skriver även artiklar i tidningen Antik & Auktion, håller föredrag och ordnar utställningar. År 2018 utsågs Jenny von Platen till Årets Antikhandlare av Collector’s Awards.
Datum: 24 januari 2019 kl 18.30 med paus och tilltugg.
Plats: Spoletorps hörsal, korsningen Brita Holmströms gata/Spolegatan, Lund
Avgift: 125 kr för medlemmar (för icke-medlemmar 150 kr) betalas in på Lundensias plusgiro 60 46 63-5 efter bekräftad anmälan.
Anmälan: till Eva Körner Muhrbeck (eva.korner_muhrbeck@med.lu.se) senast 18 januari

Vi hoppas snart kunna erbjuda en glidning på det nyöppnade Historiska museet

Årsmöte 18 mars. Separat utskick med kallelse till årsmötet.

Historisk arkitektur-och konstvandring i Malmö
Onsdag 24 april kl. 17.00

Dessutom blir det naturligtvis vårfest i maj

Under början av hösten 2019 hyser vi planer på en konstresa till Lissabon med omnejd.

Väl mött!
Styrelsen

 

 

2018-12-07

Inlägget postades i

Program Vårprogram

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Secured By miniOrange