Nu är den stolta vår utsprungen, den vår de svage kallar höst.*

Konsten på Katte
Torsdag den 15 oktober kl 17.00.
Michael Economou är författare och före detta lärare på Katedralskolan (i dagligt tal Katte). Han har bland annat gett ut skriften Konsten på Katte, som presenterar den konst som finns på skolan och som är intressant och sevärd. Bland konstnärerna återfinns GAN, Hill, Jöns Mårtensson, Fredrik Krebs och Hedvig Tegnér. Det mesta av konsten på skolan är skapad under senare hälften av 1800-talet och under de första decennierna av 1900-talet, även om det finns betydande konst av såväl äldre som yngre datum. Under rundvisningen på den anrika skolan berättar Michael Economou om konstnärerna och deras motiv, men också om deras relation till Katte.
Deltagaravgift 50 kr betalas på plats. Anmälan snarast till Cecilia.Whitehorn@htbibl.lu.se eller tel 046-222 95 63. Begränsat antal platser!

Öresund Rundt
Lördag 24 oktober kl 9.30 från Godsmagasinet, Lund.
Den 24 oktober kl  9.30 styr vi kosan norrut från Lund med siktet inställt på Helsingborg, Helsingör och därefter Louisiana. Där guidas vi genom en utställning med verk (prickiga) av den välkända och spännande konstnären (f 1929) Yayoi Kusama. Samtidigt pågår en mycket omtalad utställning A Closer Look av Lucien Freuds (1922-2011) grafiska arbeten. Vi får också se arkitektur, konst och kultur från södra Afrika.

Lagom hungriga bänkar vi oss på välkända Gamle Humlebaek Kro på Strandvejen, (krogen fick sina privilegier redan 1740). Här serveras vi en traditionell, dansk friterad spätta med remoulade eller en lika traditionell dansk hackeboef. Obs: meddela ditt val vid anmälningen till resan!

Vi åker vidare utmed Kungsvägen/Strandvejen till vårt nästa mål Ordrupgaard. Där ska vi begrunda utställningen Matisse och Eskimåerne, eller för den som hellre vill fördjupa sig i den permanenta utställningen av impressionister. Här ges också tillfälle att ta eftermiddags-kaffe innan vi reser vidare mot Köpenhamn, bron, Lund, där vi hoppas anlända ca 18.30.
Priset för bussresa, entréer, guidning, lunch (ej dryck eller kaffe) är för medlem 790 kr och  icke medlem 840 kr. Det betalas in på Lundensias pg 60 46 63-5 efter bekräftelse.
Anmälan senast den 16 oktober till kersti.larsson@med.lu.se eller erlandholmér@hotmail.com tel 046-222 06 38.

Besök på Phalbergs tapetserarverkstad.
Torsdag 19 november kl 17.
Under en timme får vi en inblick i tapetserare Eva Phalbergs hantverk och vilka tyger och teknik hon använder till olika möbeltyper.
På tapetserarverkstaden får vi lära oss om de tidstypiska tyger och material man arbetar med.
Pris: 70 kr. Betalas på plats.
Anmälan senast den 12 november till sigurborg.ragnarsdottir@pers.lu.se, tel 046-222 71 51.

INSTÄLLD! Konsten i all är men ramen…?
Tisdag 17 november kl 18, Spoletorps hörsal.
En betraktelse över historien om vår vilja att rama in, att gränsa av, att strukturera konstverket såväl som vår tillvaro.
Konstvetaren fil dr Maud Färnström kåserar om begreppet ramar, inte bara i fysisk mening, utan också filosofisk, kanske t o m metafysisk. Välkomna till en kväll i ramens tecken. Föreläsningen avslutas med en förfriskning.
Alla välkomna, ingen föranmälan.

Guidad visning på Malmö Live
Torsdag 10 december kl 16 – 17.
Vill du veta mer om ”Malmhattan” kvarteret som ger Malmö en helt ny siluett och förbinder Gamla Väster med Västra Hamnen? Vill du se det spektakulära konserthuset, få fakta och kuriosa om en av de största kultursatsningarna i Malmös historia?
Med Malmö Live får staden ett efterlängtat konserthus med akustik i världsklass och plats för 1 600 åskådare. Samtidigt kliver Malmö fram som en kongresstad att räkna med, den nya anläggningen har kapacitet för 1 500 besökare och närhet till två flygplatser och tågstation. Hotell Clarion ger Malmös siluett en helt ny och kaxigare attityd med sina 85 meter över havet. Hotellet har 444 rum och stjärnkocken Marcus Samuelsson står bakom de två restaurangerna. På vår guidade tur får du veta mer om bakgrunden till varför Malmö Live kom till, fakta och kuriosa om byggprojektet och vad som ska hända framöver på Malmös nya mötesplats ”Malmhattan”.

Vi samlas vid konserthusets reception. Deltagaravgiften 100 kr betalas på plats.
Anmälan senast 26 november sigurborg.ragnarsdottir@pers.lu.se tel 046-222 71 51.

Hjärtligt välkommen!
Styrelsen

* …eller som Grönköpings poet uttryckte det: ”Nu är den dystra höst utbruten, som
E A Karlfeldt kallar vår.

Det här inlägget postades i Höst program, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt