Konstföreningen Lundensia

Lunds universitets konstförening

Mer höstprogram 2014

Lördag 11 oktober Konst och arkitektur på andra sidan sundet.

Staffan Söderberg, tidigare kulturchef på Sydsvenskan, guidar oss runt bland den nya extravaganta arkitekturen i Ørestad och i Nordhamnen (Köpenhamn). Till lunch serveras på Humlebæks kro husets läckra lax. Därefter besöker vi den mycket uppmärksammade Emil Nolde-utställningenLouisiana. Den är mycket omfattande och för att ges tillfälle att se hela är det bäst att vara sin egen guide. Men vår uppskattade ciceron fil.dr. Cecilia Sjölin kommer att inledningsvis ge en introduktion till utställningen och till konstnären och finnas till hands för den som vill ha svar på frågor. Utställningen är logiskt uppbyggd, lättsedd och mycket vacker. Naturligtvis ska vi också ta del av Olafur Eliassons uppmärksammade installation där sten och lava från Island är viktiga ingredienser.

Pris: 690 kr, för icke medlem tillkommer 50 kr. Louisianamedlemmar kan dra av 120 kr på dessa priser (komihåg att ta med medlemskortet!).

Buss avgår från godsmagasinet Lunds central kl 8.30, från Malmö opera kl 9.00.

Anmälan senast 29 september till Cecilia.Whitehorn@htbibl.lu.se, tel. 046-2229563. Ange avreseort vid anmälan.

Måndag 3 november kl. 18.00
BESÖK HOS KONSTNÄREN PETER STERNÄNG
i hans ateljé i södra Malmö (mot Jägersro). Vid ev överteckning är ett extra tillfälle inlagt 5 november.

Peter Sternäng är representerad på bl.a. Nationalmuseum i Stockholm, Göteborgs Konstmuseum, Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn, Skissernas Museum i Lund och museerna i Malmö och Ystad samt med ett flertal utsmyckningar runt om i landet.
Sedan länge förlägger Peter Sternäng en del av arbetsåret till små byar på Peloponnesos i Grekland och målar främst i akvarell, ofta med motiv från Medelhavet. Se http://www.sternang.se

Anmälan snarast till Christina McCollum, e-post christina.mccollum@pers.lu.se eller

tel 046-222 71 05.

Söndagen 14 december KONSTHALLSRESA ÖSTERUT

Lys upp decembermånaden med att följa med oss till Ystad konstmuseum och Tomelilla konsthall. Utflykten avslutas med besök på den traditionella julmarknaden Övedskloster.

Ystad konstmuseum ska vi bekanta oss med dess omfattande permanenta samling av kända svenska och danska konstnärer, såsom GAN, Oluf Høst, Ulf Trotzig och Gerhard Nordström m fl.

Nästa stopp blir den vackra konsthallen i Tomelilla. Där får vi möta ett personligt och familjärt urval av Hertha Hillfons berömda skulpturer och teckningar. Dessutom finns möjlighet att se en film om Hertha. Vi avslutar dagen på Övedsklosters julmarknad med närproducerad mat och hantverk från trakten. Här har vi möjlighet att både njuta av gammaldags julstämning och smaka på julens oemotståndliga läckerheter.

Buss avgår: från Malmö Opera (f d Stadsteatern)  kl 10:15 och från Godsmagasinet i Lund kl 10:45

Anmälan: senast 4 december till Cecilia Whitehorn på e-post Cecilia.Whitehorn@htbibl.lu.se eller

tel 046-222 9563.

Pris: för medlemmar 350 kr, 400 kr för icke medlemmar betalas in på Lundensias pg 60 46 63-5 efter bekräftad anmälan. I avgiften ingår buss, inträden och guidningar.

2014-09-23

Inlägget postades i

Höstprogram Program

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *