Lissabon – staden på sju kullar

”Det dom har, det har dom i Lissabon” fick vi veta i ett TV-program på det glada 60-talet. Lissabon ligger vackert på sju kullar vid nordsidan av viken Mar del Palha där floden Tejo har sitt utlopp i Atlanten. Den äldsta stadsdelen Alfama började byggas redan på 500-talet. Det finns mycket att upptäcka i denna kulturstad, som bjuder på massor av spännande upplevelser av historia, konst och kultur. Naturligtvis kommer vi att besöka Museo Gulbenkian med imponerande samlingarna av antik och modern konst. Lissabons symbol Torre de Belém och det pampiga Jeronimosklostret står självklart på programmet. Vi kommer också att utforska stadens konstskatter och konstliv i övrigt. En dag ägnar vi åt utflykt till den gamla staden Sintra med sommarresidens för den kungliga familjen och adeln.
Självklart kommer det också att ges tillfälle till egna strövtåg i staden, kanske ett besök på något av de berömda konditorierna eller ett nedslag på Portvinsinstitutet. Vår guide på resan blir Desirée Lennklo, konstvetare och intendent på Tomelilla konsthall, välkänd och uppskattad från tidigare resor med Lundensia.

Hur bor vi? Vi bor på Hotel Felix Urban, ett hotell av god medelklass centralt beläget

När?
  Avresa med Norwegian 29 september på morgonen från Kastrup, återkomst 3 oktober på kvällen.

Vem får följa med? Som vanligt får medlemmarna också på denna resa ta med sig familjemedlemmar och andra nära och kära mot tillägg 250 kr.

Priset?  8 950 kr vid lägst 30 deltagare. I priset ingår flygresa, transfer, del i dubbelrum, frukost, guidning (ev entréavgifter ingår ej), bussutflykt till Sintra. Enkelrum finns i begränsad utsträckning mot tillägg 2 900 kr. Vi reserverar oss för prisändringar utanför vår kontroll. Slutbetalning av resan sker senast 2018-07-31.

Anmälan?  Anmälan sker per e-post till lars.magnusson@er.lu.se   Direkt efter att anmälan bekräftats av Lundensia inbetalas anmälningsavgift 2 500 kr till Lundensias plusgirokonto 60 46 63-5, eftersom vi i förväg måste delbetala både flygbiljett och hotellrum. Om du har någon du vill dela rum med så anmäl båda samtidigt. Ange på anmälan om du vill ha enkelrum.
Eftersom flygbolaget kräver exakt samma namn på flygbiljetten som i passet, så behöver vi också fullständigt namn i anmälan.

När anmäler jag mig?  BUMS, naturligtvis! Antalet platser är begränsat och åtgången kan antas bli strykande. Förhandsintresset har varit stort.

Upplysningar:Lars.Magnusson@er.lu.se

Resan genomförs i samarbete med

2019-03-15

Program Resor