Håll ut, våren är på väg! Och här kommer Lundensias förlustelser längs vårens väg.

Onsdag den 20 januari kl 18.00, Spoletorps hörsal, korsningen Spolegatan/Britta Holmströms gata
Föreläsning om smyckekonst
Smyckekonstnär Gunilla Grahn kommer att dela med sig av sin kunskap om smyckekonst och formgivning med ambitionen att inspirera oss deltagare. Gunilla är utbildad vid Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg där hon även varit verksam som lektor och studierektor. Genom åren har hon deltagit i många utställningar runt om i Europa.
Deltagaravgift 50 kr betalas på plats. Ingen föranmälan.

Tisdagen 16 februari Helgonabacken, Universitetsbiblioteket kl 17.30 – 18.30.
UB:s skatter
Välkomna att få en inblick i Universitetsbibliotekets fantastiska samlingar!  Vi får en presentation i form av ett ”gottebord” med handskrifter och arkiv tillsammans med en introduktion till materialet av UB:s handskriftsexperter. Därefter får vi möjlighet att själva gå runt och titta och ställa frågor.
Begränsat deltagarantal, anmälan till lena.landgren@ub.lu.se senast 30 januari.
Gå in huvudingången till UB och sen till höger in till Bromansalen.

Årsmöte 14 mars med vinstutdelning och närvarolotteri
i Palaestras hörsal. Därefter traditionell eftersits med riklig ost- och vinbuffé på Akademiska föreningen. Pris för buffé med vin 100 kr för medlemmar, 120 kr för medföljande icke medlemmar.
Anmälan till cecilia.whitehorn@htbibl.lu.se senast 2 mars.
Separat årsmöteskallelse kommer senare.

I nästa programblad presenterar vi närmare spännande programpunkter:

Bibliotekstema, föreläsning Bokhistoria, april.

Vårens kortresa Leipzig” det nya Berlin” kombinerad med Weimar och Dresden i samband med Kristi Himmelfärdshelgen 4 – 8 maj.
Inbjudan kommer inom kort.

Cykeltur Lund runt med offentlig konst i maj

Vårfest i juni

2016-01-13