Fullbokad! Kulturresa till Marrakesh, den rosa sagostaden

Den magiska staden Marrakesh, Nordafrikas juvel, blir med sina palats, monument, labyrinter av kryddoftande gränder och spektaklet på Djemaa El Fna- torget vårt nästa mål. Nordafrikas smältdegel är en urgammal och mytomspunnen stad med rosa ringmur. I apelsinblomningens tid kommer vi att besöka staden.
Under resan kommer doktoranden Rickard Lagervall att vara vår ciceron. Han är arabisktalande och väl förtrogen med staden.

Första heldagen i Marrakesh kommer vi att göra en heldags rundtur i staden med buss och besöka de största sevärdheterna.
Därutöver kommer vi delar av tiden att bistås med lokal engelsktalande guide under våra vandringar. Eftersom det blir mycket gående i staden, där gatuunderhållet inte heller alltid är det allra bästa, rekommenderas väl ingångna promenadskor.

Hur bor vi?
Vi bor på fyrstjärniga hotell Diwane, beläget i stadsdelen Guéliz i ”La ville nouvelle.  Se http://diwane-hotel.ma (OBS pool och spa!).

När?
Avresa med Norwegian på morgonen 18 mars från Kastrup, återkomst 23 mars.

Vem får följa med?
Som vanligt får medlemmarna också på denna resa ta med sig familjemedlemmar och andra nära och kära mot tillägg 250 kr.

Priset?
7 280 kr. I priset ingår flygresa, transfer, del i dubbelrum, frukost, guidekostnader. Dag 2 ingår också en heldags bussrundtur inkl entréavgifter samt lunch. Ev övriga entréavgifter under resan ingår ej. Enkelrum finns i begränsad utsträckning mot tillägg 1 500 kr. Vi reserverar oss för prisändringar utanför vår kontroll. Slutbetalning av resan sker senast 2017-01-15.

Anmälan?
Genom inbetalning av anmälningsavgiften, 2 000 kr, på Lundensias plusgiro-konto 60 46 63-5. Anmälan är bindande och räknas som inkommen i den ordning inbetalningarna bokförs på vårt konto. Om du har någon du vill dela rum med så anmäl båda samtidigt. Ange på anmälan om du vill ha enkelrum. Ange också e-postadress på inbetalningen.

När anmäler jag mig?  
BUMS, naturligtvis! Senast 28 november måste vi ha anmälan. Antalet platser är begränsat och förhandsintresset har varit rekordartat, så åtgången kan antas bli minst lika strykande som vanligt.

Upplysningar: Lars.Magnusson@er.lu.se

Resan genomförs i samarbete med
Wintravel 

Det här inlägget postades i Program, Resor, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt