Konstföreningen Lundensia

Lunds universitets konstförening

Amsterdam – en juvel

Amsterdam är utan tvekan en av Europas juveler, inte bara för de vackra kanalerna från 1600-talet. Idag ligger Amsterdams attraktionskraft i kombinationen av historisk 1600-talsatmosfär och mentaliteten i en modern metropol, som tillsammans skapar en trivsam känsla och en avslappnad miljö. De småskaliga byggnaderna och intima gatorna, kanalerna och torgen skapar en atmosfär som alla besökare finner unik. Amsterdam har numera världens högsta koncentration av museer och är hemvist för en mängd kulturella pärlor. Rijksmuseum och Stedelijk-museet (moderna konstmuseet) har nyligen öppnat efter decennielånga renoveringar. För ett par år sedan öppnades en filial till Eremitaget i S:t Petersburg, Hermitage Amsterdam, i den vackra 1600-talsbyggnaden Amstelhof vid floden Amstel.

Vi åker till Amsterdam i den bästa av årstider och kommer att få uppleva en stad med fräsch försommargrönska längs kanaler och i parker. Av Amsterdams rika konstskatter kommer vi att få många smakprov på under våra dagar i staden. Förutom ovan nämnda attraktioner planerar vi att naturligtvis besöka Rembrandtmuseet Rembrandthuis (inrymt i Rembrandts bostad) och Van Gogh-museet. En kanalutflykt står också på programmet. Självklart kommer det att finnas tid att också slinka in för en Heinekenöl eller en oude genever på något Bruines café eller inta en len och lättsaltat matjes i kanten av någon kanal eller varför inte njuta av den enorma blomstermarknaden längs kanalen Singel.

Konstguide på resan blir konstvetaren Desirée Lennklo, välkänd och uppskattad föreläsare för många medlemmar i Lundensia, bl a från Lundensias konsthistoriekurs “Från renässans till postmodernism” hösten 2011.

Hur bor vi? Vi bor på Avenue Hotel nära torget Dam och kungliga palatset, centralt i stan och nära centralstationen.

När? Avresa tisdagen 12 maj preliminärt ca kl 08.00 från Kastrup, återkomst        lördagen 16 maj på kvällen.

Vem får  följa med? Som vanligt får medlemmarna också på denna resa ta med sig familjemedlemmar och andra nära och kära mot tillägg 250 kr.

Priset? 6 850 kr. I priset ingår flygresa, del i dubbelrum, frukostbuffé, daglig guidning(entréavgifter ingår ej). Enkelrum finns i begränsad utsträckning mot tillägg
2 570kr. Vi reserverar oss för prisändringar utanför vår kontroll. Slutbetalning av resan sker senast 2014-03-02.

Anmälan?
Genom inbetalning av anmälningsavgiften, 2 000 kr, på Lundensias plusgiro-konto 60 46 63-5. Anmälan är bindande och räknas som inkommen i den ordning inbetalningarna bokförs på vårt konto. Om du har någon du vill dela rum med så anmäl båda samtidigt. Ange på anmälan om du vill ha enkelrum. Ange ocksåe-postadress på inbetalningen.

När anmäl jag mig? BUMS, naturligtvis, dock senast 22 december! Antalet platser är begränsat åtgången kan antas bli strykande som vanligt. Den korta anmälningstiden beror på att SAS inte reserverar biljetterna för oss till detta pris längre.

Upplysningar: Lars.Magnusson@er.lu.se eller 046/222 70 80.

2014-12-11

Inlägget postades i

Resor

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *