Konstföreningen Lundensia

Lunds universitets konstförening

Ack ljuvlig tid, när träd på marken bära frukt, all blad och blommor giva lukt, ack ljuvlig tid…

(ur majvisa från Albo härad, norra Österlen)

Lördagen 12 april kl 13.00  GALLERIRUNDA I MALMÖ

I förväntat solsken beger vi oss ut på gallerirunda i Malmö. Med start vid Karl X Gustavs staty på Stortorget vandrar vi in på Gamla Väster med start på Galleri Holms vernissage med en samlingsutställning. Därefter tittar vi in till Galleri Perssons Bertil Warnolf-utställning. Promenaden fortsätter vidare till Fersens väg och Eight Art Gallery. Runt hörnet väntar oss därefter Galleri Estetica med en utställning av Pernilla Nordström.

Innan vi skiljs åt finns goda fikamöjligheter på närbelägna Konsthallens café.

Anmälan senast den 9 april till Elisabet.Posselius@gmail.com eller Agneta Enander 040-97 64 13.

OBS! Begränsat antal!

 

27 april – 2 maj. SWINGING LONDON…  konstresa till London. Fulltecknat.

 

Lördag 17 maj. KYRKORUNDA PÅ ÖSTERLEN i äppelblomningens tid

Åter tar vi sikte på det ljuva Österlen i den bästa av årstider. Första anhalt blir Everlövs kyrka med senmedeltida kalkmålningar. Stärkta av förmiddagsfika går färden via Kumlatofta, med sina kringbyggda, halmtakstäckta korsvirkesgårdar. Detta är ett fint exempel på hur de skånska byarna såg ut före skiftena. Snart är vi sen inne bland Österlens kullar och ett besök i S:t Olofs kyrka, dit pilgrimer vandrade under medeltiden och dit pilgrimer vandrar än idag. Där väntar oss ett unikt bevarat kyrkorum med träskulpturer och kalkmålningar från medeltiden. Vi besöker också bland andra kyrkorna i Vitaby och Ravlunda, vackert belägna byggnader och intressanta rum, med rötter i medeltiden och präglade av sin långa och sammansatta historia.

Lunchen serveras på Brösarps gästgivaregård och består av bakad kycklingfilé med len citronsås och finskurna grönsaker inkl hembakat bröd, sallad, vatten/lättöl, kaffe & chokladbit.

Guide på turen blir FD Cecilia Sjölin, Avd för konsthistoria och visuella studier.

Avfärd från Malmö Opera (f d Stadsteatern)  kl 8.00 och Västra Stationstorget i Lund kl 8.30. OBS! Samlingsplatsen i Lund är V Stationstorget p g a karnevalen.

Anmälan senast 30 april till Cecilia Whitehorn på e-post Cecilia.Whitehorn@htbibl.lu.se eller tel 046-222 9563. Deltagaravgiften, 550 kr för medlemmar och 600 kr för icke medlemmar betalas in efter bekräftelse på Lundensias pg 60 46 63-5. I avgiften ingår buss, guide, fm-kaffe med fralla, lunch & dryck samt em-kaffe.

 

Måndag 9 juni kl 18.00.   VÅRFEST

Vårterminen avslutas traditionsenligt med buffé med lokala, regionala och internationella delikatesser i trädgården på Skissernas museum. (Vid böst väder inomhus). Efter trevlig samvaro och nya bekantskaper får vi en guidning i museets ständigt växande skulpturpark.

Anmälan före 24 maj till cecilia.whitehorn@htbibl.lu.se eller tel 046-222 9563.

Pris 100 kr. Sätts i på Lundensias pg 604663-5 efter bekräftat deltagande.

 

Väl mött!

 Styrelsen

2014-04-04

Inlägget postades i

Vårprogram

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *